2008. november 12., szerda

Cinema City ...

A tegnap először filmet néztem a Mall új mozicentrumában a Cinema Cityben. A filmet a következő bejegyzésbe fogom boncolgatni, most nézzük csak a ''helyét''.

Negyed órával hamarabb érkeztem a bejárathoz (mondhatnám, hogy mint mindig) és egy kellemes látvány fogadott. Öt kiszolgáló pultnál várták a vendégeket, pedig csak a 15:45ös előadásról volt szó vagyis kevés emberre lehetett számítani (a helyek 20%a telt be, vagy tán annyise). Ennek ellnére odafigyetek a vendégre és ez olyan pozitívum amit Romániában ritkán látni . A kellemes meglepetést természetesen LEHET fokozni, mégpedig egy igazán apró dologgal. Derékmagasságban korlátokat helyeztek el, azért hogy ''megkönnyítsék'' a sorbanállást. Biztos vagyok benne, hogy tudják, hogy itt mindenki tolakszik, mer' előre akar jutni, satöbbi, ezért egy elegáns megoldással elejét vették az ilyen jellegű problémáknak. Odaérek tehát a jegyespulthoz, ahol egy nálamnál 2-3 évvel idősebb EGYENRUHÁS úriember a következő lérdéssel fogad: ''Buna ziua, cu ce va pot ajuta?''. Hoppá, köszönt.. biztos nem a republikásokat alkalmazták, NEM TEGEZETT hmmm... Mondom hogy egy jegyet szeretnék a Quantum of Solace-ra, FELÉM FORDíTJA a monitorját elmagyarázza, hogy a zöld a frí hely a peros meg a foglalt és mongyam meg, hogy hova szeretnék ülni... Már készítem a pénztárcám, merhogy ha minőség van akkor a dupláját fogják kérni, hát tévedtem, a City egy árban van a többi mozival, tíz lej egy előadás. Ezután kapok egy szinesre nyomtatott jegyet, ez sem jellemző a kolozsvári mozikra.

Bemegyek az előtérbe, körülnézek és látok egy naaaaaaaaaaagy popcornáruló bódét, kivilágított menüajánlatokkal, itt már borsosabbak az árak, nagykóla+nagypopcorn 12-14 lej, különböző harapnivalók, üdítőitalok, szintén magas árban, ez engem különösebben nem érint, soha nem veszek semmit ha filmet nézek, azt viszont megemlíteném, hogy papírdobozban adják a popcornt//csipszet nincs zörgés meg papírrecsegés a film közben és ez újabb jópont.
Az előszobáról, inkább előteremről annyit, hogy egyfolytában filmelőzetesek (trailer) mennek, egy csomó plazmaképernyőről, hangulatos berendezéssel, igazi ''mozifílinget'' nyújtva. A jegyellenőrzéskor a hölgy nagyon udvariasan elmagyarázza, hogy fel kell mennem a lépcsőn, ide és ide stb. No a mozgólépcső nem volt bekapcsolva, de a terem, NAGYON szépen ki van alakítva, a vászon hatalmas és a székek... ELFÉR A LÁÁÁÁÁÁÁBAM. Ez az egyetlen olyan hely ahol nem úgy ülök mintha kispolskiban lennék 9 másik Csabával. Hatalmas pirospont a tervezőknek, hogy gondoltak az 190 centi felettiekre is A vetítés elindul, az órámra nézek 15:52, és én mindig 7 perccel előreviszem pontosság céljából... Néhány trailer, 1-2 reklám, kezdődik is a múvi amiről bővebben a következőkben...

Véleményem szerint, a CinemaCity jelenleg a kolozsvári mozipaletta legélénkebb színe és úgy gondolom, hogy vagy felnőnek a többiek is erre a szintre, vagy bezárnak NAGYON rövi időn belül. A Mall-i komplexum 9 vetítőtermet tartalmaz, tehát ízi elláthatja a kolozsvári mozizók igényeit. A jegy pedig 10//10

4 megjegyzés:

Attila írta...

Üdv! Igazad van ! Be is fognak zárni,ez a cél. De ez így "természetes". Belép egy tőkeerős nagy cég a piacra , hosszútávon tudja fedezni a veszteségeit,és megköveteli a "multi viselkedést", a Mc Donalds és KFC sem úgy működik mint egy főtéri "gyorsétterem".Amúgy ne nézzük le a kolozsváriakat,ugyanúgy készülnek a jegyvásárlók "támadására" ( kordonokkal derékmagasságban )Budapesten minden moziban, Bécsben ,és ezt láttam a német mozikban is . Ez is "multitrükk". Amúgy majd megunod azt ,hogy hiába vagy ott a kiírt kezdési időre , a film előtt kb 15-20 percet még ellopnak az életedből a leujabb filmek és majd lassan a reklámok. Manapság nem ceausescu gyárlátogatásait kell nézned a filmek előtt hanem az hogy " cilikének meg az anyukájának furcsa női betegségei vannak" vagy hasonlók ,ami nem biztos hogy érdekel az esti mozilazulásom előtt ...
összefoglalva : Király! Globalizálódunk!

Attila írta...

Üdv! Igazad van ! Abban van igazad,hogy bizti tuti átveszi a vezető szerepet a Cinema City ,mivel ez a célja,kicsit még veszteséges ,egy pár hónapig,vagy esetleg évig ,de aztán van egy szép hosszú élete ameddig nem nyit "rá" egy másik multibuli,mozi! Nem csak Kolozsvár az a hely ahol kordonok vannak ,népterelési jellegel,ugyanígy ássák be magukat Budapesten ,Bécsben és Münchenben is a mozik! Hála a magasságok vezérének,hogy valaki elmagyarázta a szolgáltatóipar dolgozóinak ,azt hogy mivel van ilyen állatfaj akinek "feltűnő igénye van a kommunikációra" : illik köszönni! Valahol itt kezdődik a dolog amit szolgáltatásnak hívnak! De lépjünk át a sötét oldalra: ha megérkezek a film kiírt kezdési időpontjára , nem azért teszem mert nem tudok a jelenleg készülőben lévő ámerikai filmekről,az éppen aktuális nagyontuti tucatvandammesilvesterstallonestarwarsakcióworldsuperfilmről,és az sem érdekel hogy azután,hogy otthon már legalább öt adó összehangoltan adja a "szappanopera elterelő manőver mögé bujtatott" hüvejgomba reklámot,még itt is ezt keljen megnéznem mint nyitó és záró reklám az esti mozilazításom előtt... Szóval vannak ,vagyis majd lesznek árnyoldalak is ! De dicsőítsük inkább az elfolyós üléspoziciót biztosító üléseket ami tényleg a legjobb dolog amit egy moziban biztosan megtalálhatsz,már ha a Globalizált Mozivilágot elemezzük! Szóval Üdvözlet Globalizáció!!
Üdv Csabi!!!

Thomas Bertok írta...

Ugye ne felejtsük el, hogy a cimena cici az ugyanolyan brand mint a meki vagy a KFC. Azér van egyenruhás bácsi, meg mosolygós néni. Persze, hogy azért oda sem tesznek hatparasztot, hogy aszongya, bă, da' tu şi pulame vri aice, golanule!?
Végre valahára lesz a "földi" moziknak miért kapaszkodni az életbenmaradáshoz, s nem ugyanabban a székben ülök majd mint amelykben apám ült, mikor anyám vállán először megpihent a keze. (mást akartam írni, de tisztelem a szüleim)
Na úgy.

Névtelen írta...

..valami Amerika..a derékmagasságú útvesztő a pénztárig rendkívül idegesítő egy idő után, főleg ha már mindenhol azt használják, és többször is kifogod, hogy nincs senki előtted a sorban:)