2008. augusztus 26., kedd

Azon morgolódom...

... hogy szkizofrén világban élünk. Na nem (csak) azért, mert az üditőitalok citromesszenciát tartalmaznak a vécépucoló meg valódi citromot, hanem más miatt...

Volt egy érdekes vitám az életszép-nemszép témakörében és annak hatására ill. kiegészítéseként imhol egy iromány:

Szeressük egymást gyerekek igaz? Néhány példa, közelről ''aztán maj' menyünk távolabb is'':

Segélyeket adunk jobbra balra mindenféle etnikumoknak széles e Lyurópában, cserébe ők lopnak, csalnak, hazudnak, rontják a külföldön kialakult (egyébként sem fényes) képet. Mondok egy történetet. Volt egyszer hol nem volt, egy hajdan kurvanagyország kurvakicsivé zsugorodott, fővárosa Bécs. Az 1930as évek közepe óta ékszerüzletet NEM támadtak meg ebben a majd kétmilliós faluban, ezelőtt néhány évig, amikoris egy ROMÁNIAI (feltehetőleg brazil vendégmunkásokból álló - erre a bőrszínükből lehet következtetni) banda támadt meg egy aranyláncokat és aranyórákat árusító helységet... A költői kérdés imígyen fogalmazódott meg bennem, nem száz százalékban irodalmi módon: Há' miva' gáddzsó, nám lehet eleget lopni otthon, vagy nem futja vityilóra a segélyből???

Segélyeket adunk jobbra balra mindenféle etnikumoknak, akik azután, hogy faszravesznek belföldön is meg külföldön is, olyan luxusvillákat építenek maguknak, hogy a Hilton hallja max kutyaól lehetne, Pariske meg portásnő benne... Kérdésem: MIBŐL 'ZZMEG? Munából? Merthát azt azért szögezzük le, hogy dolgozni azt nem szeretnek. Inkább átbasznak két idős magyarországi öregnénit a dízeltől két lépésre 500 lejes helyett adnak 4 100ast meg két tízest és hasonlók.

Segélyeket adunk mindenféle etnikumoknak amelyekben annyi a becsület, mint mackósajtban a proletáröntudat. Történt vala, hogy a világ legnagyobb birkaállományával rendelkező országában (földönkívülieknek: Magyarország), néhány ''kissebségi'' MEGVERTE az EB-győztes VB 5. magyar ökölvívósrácot, a videó fennvan jutubon, meg lehet nézni( http://www.youtube.com/watch?v=RZzU9Z2g_U8), mivel ''sportolót lehet ütni''. Egyrészt mert apukámék a fejlődés olyan szintjén vannak, hogy a fogamzásgátlásról nem hallottak, tehát annyian vagyunk mint a kínaiak(ha visszaütsz, meghalsz effektus), másrészt meg ''Úgyse' mer visszaütni, mert vége a sportkarrierjének''. És mi a végkövetkeztetés?? Az EURÓPABAJNOK SPORTOLÓNKAT átiratják másik osztályba

Ha már eljutottunk a (mostoha)anyaországba. Nyújtsa fel a kezét az aki el tudja képzelni azt, hogy itt Romániában egy üzletben azt mondják egy ROMÁNNAK, hogy ''románokat nem szolgálunk ki''. Most játszunk el a lehetetlennel, hogy megtörténik, vajon mi lenne a reakció? Kimenne a ProTV, két óra múlva a PRM vagy a Noua Dreapta, és feltrancsírozná az egész megyét... BirkenLandban (naprendszeren kívülieknek: Magyarország) ez is megtörtént, azt mondták a ''kedves vásárlónak'': ''Magyarokat nem szolgálunk ki''... és csodálkoztak a felháborodott reakción.

Amint látható, eddig csak a saját házam táján sepregettem, nem volt szó Oroszországról, korrupcióról, meg egy csomó remek dologról, ami mind-mind meggyőzhet arról, hogy ''ittnekünkkurvajó''
Igazából ezért van herótom az utóbbi időben a ''Szeressük egymást gyerekek'' meg a ''Wonderful World'' és a hasonló zenéktől stb. A világ szar, ha tetszik ha nem, senki nem szereti a másikat. Az egyetlen olyan aktív társadalmi intézmény amelyik olyan érzelmeket konzervál amelyekkel érdemes élni, a CSALÁD intézménye. A vicc az, hogy ez sem lesz sokáig mert a pártok úgy kampányolnak, hogy a ''Csajom szülni fog''. Nyugaton már a ''csajom szül'', Magyarorországon is lassan-lassan, könnyen lehet, hogy 20-25 év múlva a Te fiad nője is így tesz, hát nem ennivaló?? Olyan édi, ahogy a világ vezető katonai hatalma, lerohan egy országot és elveszi a természeti kincsét... Meg olyan édi, hogy lassan azt sem tudjuk hol fogunk élni, mert hatezer év alatt Holdra eljutottunk, agyonvertük egymást héccázszor, de a szemetet magunk után eltakarítani azt nem... Ha tudnád, hogy mennyire különbözik a szervezeted összetétele, állapota attól, ahogy ideális esetben lennie kéne, átmennél vízszintesbe. De ezelőtt 22 évvel az agyonfejlődött 20. században, a csernobili atomreaktor felrobbanása után (ami külön megérne egy misét), elképzelhetetlenül káros radioaktív hulladékát FÉLMEZTELEN MUNKÁSOKKAL LAPÁTOLTATTÁK el.

De szeressük egymást gyerekek, mert az élet szép, mi se bántunk senkit, okosak vagyunk, szépek vagyunk, a szülinapunkra tortát süt a nagyi és a világ nem tökéletes ugyan de (ez a kedvencem:) ''jó úton halad''.

Ez a rövid eszmefuttatás rámutat az élet szépségeire, a remény értelmere, az érzelmek irányító hatásának helyességére és minden egyéb jóra-szépre, amit az elcseszett háborús, boldogtalan, gyűlölködő, irígy, fájdalommal telített, öldöklően kapzsi, elértektelenedett es elértéktelenített , ki-bebaszott HALDOKLÓ világban a "szeretet iskolája" tanít... tanít?

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

enNivALoaN kedves, optimista es tapintatos :)

Névtelen írta...

hmm, ezt teszi az entrópia, gyerekek..

Névtelen írta...

Sajnos ezek igy vannak, es nem nagyon tudunk rajta valtoztatni, a sajat torvenyeink, es `raszoruloknak` (ertsd munkakepes emberek) torteno segelyezes koti meg kezunket. Ami a dogolban erdekes, hogy szinte senkinek sem tetszik, megsem lehet valtoztatni, a fentebbinek koszonhetoen, nem lehet kivetelezni. Ami szerintem eleg sokatmondo: milyen is az a nep, amely sajat(!!)nevet negativ jelentessel parositja (cigany), es ezert egy uj nev kell nekik (roma)?

Névtelen írta...

En azt mondom Csaba, hogy egyre jobbak az irasaid.. Valoszinuleg egyre inkabb el tudod engedni magad kozben, jol koruljarod a temat, es erdekes kifejezeseket hasznalsz. Nekem a problemafelveto ill. elmenybeszamolo jellegu irasaid jobban tetszenek, mint a meseid. Kicsit ugyan sokallom bennuk a "szabadjara eresztett beszedet" (vagyis a csunya szavakat), de lehet, hogy ez csak az en konzervativizmusom megnyilvanulasa az irott nyelvvel kapcsolatban. Es nem utolso sorban lehet, hogy ez most fontos eleme a stilusodnak. Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a te blogod, szabadsagod hatartalan benne. De azert kivancsian varok mar egy olyan bejegyzest, amely ugy tud elvezetes es erdekes lenni az olvaso szamara, hogy nincsenek benne konzervativ fulet serto kifejezesek;)..
(Bocs az ekezet nelkuli irasert - az en szememet legalabbis serti -, de sajna ezen a gepen nincs beallitva a magyar billentyuzet..)

Pálfi Csaba-Sándor írta...

thx kritikákat:D, egy kérdésem azért lenne 1.Névtelen kollégámhoz, hogy jön ide az entrópia?

Sz-tike írta...

A napokban volt szó arról, hogy mi folyik Kolozsváron ... és biztos máhol is ... ugyanis a tavasszal, mikor kiültünk a barátnőjeimmel egy sörkertbe, jókat dumcsiztunk, iszogattunk, nevetgéltünk ... normális esetben semmi extra, egy egyszerű csajos délután ... de, túl szép lenne, ha így érne véget, ugyanis egy öreg román faszi a másik asztaltól átszólt, hogy legyünk olyan kedvesek (na azért nem kérte ilyen szépen) ne beszéljünk magyarul, mert ő nem érti ... mi sem vagyunk restek, mondtuk neki, hogy ez a lényeg ... senkinek semmi köze, hogy milyen nyelven beszélsz, amennyire mondják, hogy Unió így meg Unió úgy, szart sem ér, ha a szülőörszágomban (egy olyan városban, ami előbb volt Kolozsvár, mint Cluj) is megszólnak, hogy az anyanyelvemen beszélek!

Unknown írta...

Good good good......